Почетна Историјат Галерија Преузимања Линкови Форум Документи Суперстарси Тенкови Чланови Пријава   

 =4с= на Дану победе
Поставио: МавериК
06-06-2014

Други светски рат у Европи се завршио 8. маја 1945. године победом совјетске Црвене армије и савезника и потписивањем споразума о капитулацији између Савезника и Немачке у француском граду Ремсу. Овај догађај се у Совјетском Савезу и Руској Федерацији од 1946. године обележава сваког 9. маја (јер је тада капитулација потписана по московском времену) великом Парадом победе у Великом отаџбинском рату, те се и ове године одржала по 69. пут.

Руска виртуална ескадрила =РАФ= по четврти пут од 2010. године (са изузетком 2011.) организује сличан догађај користећи одговарајуће симулаторе, а неизоставни учесник је и ове године је била =4с= ескадрила у следећем саставу:

=4с=Гром
=4с=Јамбо
=4с=МавериК
=4с=Никола

Пилоти наше ескадриле су добили задатак да у прелету преко града Краснодара прате руски ВОЈИН ваздухоплов, А-50. Интензивне припреме за наступ су трајале неколико месеци, а више пута је организована и генерална проба од стране =РАФ= ескадриле. Честе приватне обавезе су доводиле до ситуација када на тренинзима нису учествовали сви наведени пилоти, па су се за сам догађај припремале и замене: =4с=НемањаД, =4с=Гоустфејс и искусни вук =4с=Кљун. Ипак, када је дошао на ред наступ све неравнине су биле испеглане, а како је виртуална (и жива) публика видела прелет преко главног краснодарског булевара можете видети на приложеној слици.

=4с= прате А-50

Руске колеге су направиле и сажети видео снимак параде који можете видети на приложеном видео снимку, а наше пилоте можете „ухватити у акцији“ од 5. минута и 40. секунде, као и на слетању од 11. минута.

Надамо се да ћемо и следеће године имати овако успешан наступ, као и да ћемо обележити 70. јубилеј неким акробатским програмом.


Последњи чланци...

МиГ-29, Систем Аутоматског Управљања (САУ)
Инерцијална и радио навигација, НАДИР/АРК у Газели
Покретање Газеле
=4с= Вихор
ВКБ-Сим Гунфајтер Про МК II - Први Утисци
Хариер АВ-8Б
Мираж 2000Ц - Навигација
ВИРПИЛ Ручице за управљање мотором

 
Вести Чланови Team Speak


Банери - Сарадници


Статистика и посете

eXTReMe Tracker